BoekenBlog - Eveline Boeken

Kan het zo zijn dat als ik de ene maand lyrisch ben over een boek én overdreven veel boeken lees én tegen de afspraken in een boek koopt, de boekenkast me dat de maand daarop betaald zet?

Een maand geleden…

Ik neem je heel even mee terug naar juni. De maand waarin ik 11 verschillende boeken las en luisterde, maar 12 boeken noteerde omdat ik het boek Rake Vragen luisterde en las. Dat boek kwam met stip op plek 1 binnen van de voorlopige boekenranglijst van 2023.

Het gaat ook hartstikke goed met mijn inname van wijsheden en het verslinden van verhalen. Kijk maar mee in mijn boekenkast tot nu toe:

  • 13 boeken in de categorie ‘persoonlijke bloei’
  • 17 boeken in de categorie ‘zakelijke bloei’
  • 19 fictieve verhalen, voornamelijk IJslandse en Noorse detectives.
  • 1 waargebeurd verhaal: Bang van Lisa Loeb.

En toen kwam juli 2023…

Juli 2023 was een maand waarin ik door boeken strompelde. De Perfecties en Bang zijn tenslotte echt wel grappig, maar toch niet meer dan 3 sterren waard? Zou ik te verwend zijn? Word ik een boekensnob?

Als de maand zo kabbelt, op boekengebied, zijn er twee oplossingen waar ik op kan vertrouwen: ik grijp een goede detective of ik stort met op het boek van de boekenclub. Dat eerste was geen optie, want binnenkort reis ik in mijn eentje over verlaten vlaktes waar alleen in boeken de gruwelijkste dingen gebeuren. Daarom las ik een detective die zich afspeelt in Vlissingen.

Het tweede kon wel, want Fabienne koos De Kracht van het Nu als zomerboek.

Ik las het boek al eens tijdens een leergang over persoonlijk leiderschap. Daarvan had ik onthouden dat ik geen klik voelde, de inhoud was niet blijven hangen. Omdat in tien jaar veel kan veranderen (en omdat ik de inhoud dus niet meer kende) zette ik een kom thee en begon. Na het lezen was ik in verwarring. Deze vorm van zelfbewustzijn klinkt en voelt zo ver buiten mijn bereik!

Ik besloot De Kracht van het Nu in de Praktijk als luisterboek aan te zetten tijdens lange wandelingen rechtdoor over de dijk. De titel doet vermoeden dat het boek me helpt om de wijsheid binnen handbereik te halen. Ik ervaarde het tegenovergestelde. De verwarring groeide en daarmee ook de (tijdelijke) weerzin om in een volgend boek over persoonlijke bloei te starten.

Wat ik dús vol verwondering deed, was het lezen van de positieve recensies op de boeken. Dat is vaak verrassend en soms leerzaam.

De volledige boekenlijst van juli 2023

Een aantal links in dit artikel zijn affiliate links. Als jij via zo’n link een boek koopt, ontvang ik een kleine bijdrage als dank voor het aanraden van het boek. Dat betekent natuurlijk niet dat ik verantwoordelijkheid kan nemen voor jouw aankoop;-)

Ben ik te kritisch of gewoon klaar met het lezen van boeken?

Eveline

Eveline Mos is een gepassioneerde professional op het gebied van projectmanagement, visueel faciliteren, NLP en Deep Democracy. Met haar bedrijf, MOS Projectfacilitator, is ze een autoriteit geworden op het gebied van effectief projectmanagement en het creëren van betrokken en inclusieve samenwerkingen. Met haar ruime ervaring in projectmanagement en haar artistieke talent als visueel facilitator, helpt Eveline organisaties om de samenwerking binnen teams te verbeteren en het verhaal van het project effectief over te brengen aan bewoners, samenwerkingspartners en andere betrokkenen. Ze maakt gebruik van NLP en Deep Democracy om communicatie en besluitvorming op een krachtige manier te bevorderen.

Geef een reactie