BoekenBlog - Eveline Boeken

Ik ben weer helemaal terug in mijn leesflow en heb de afgelopen maand maar liefst tien boeken verslonden, waarvan de meeste detectives waren. Maar ik heb niet alleen mijn honger naar spanning en mysterie gestild – ik heb ook veel geleerd en me laten inspireren door de wijze lessen die de boeken me boden. Misschien heeft mijn hernieuwde leesdrift wel te maken met het feit dat ik lid ben geworden van de bibliotheek.

Hoe dan ook, ik kan niet wachten om mijn favoriete boeken van deze maand met jullie te delen!

Boekenlijst april 2023

“Slachtoffer 2117” is mijn favoriete boek van deze maand. Het is een misdaadroman van Jussi Adler-Olsen en het achtste boek in de “Serie Q”. Het boek biedt een scherp inzicht in de complexe problemen rond immigratie en terrorisme, terwijl het ook een meeslepend verhaal vertelt over moed, verraad en gerechtigheid. Het is zeker aan te raden om de eerdere delen van de serie te lezen voor een volledige ervaring.

Toch was het niet het meest interessante boek van de maand, die eer ging naar “Gedoemanagement” van Frank Schurink. Ik heb een visueel verslag van dit boek gemaakt in mijn boekenjournal. Scroll daarvoor naar beneden.

Mijn volledige boekenlijst:

  • Serie Q: selfies (Jussi Adler Olsen) is een Deense detective
  • Serie Q: slachtoffer 2117 (Jussi Adler Olsen) is voorlopig het laatste deel uit deze serie die op storytel staat
  • Het pantserhart (Jo Nesbø) is het achtste deel uit de detectiveserie rond de Noorse Harry Hole.
  • De schim (Jo Nesbø) heeft een open einde, leeft Harry Hole nog?
  • Conflict en Polarisatie (Frank Weijers) over Deep Democracy
  • Hormonen sturen mijn leven (Sabine Hauswald)
  • The mom test (Rob Fitzpatrick) over het ophalen van helpende feedback op zakelijke ideeën
  • Sander en de brug (Sander Schimmelpenninck) over de groeiende financiële verschillen en zijn oplossingen
  • Hoe krijg ik altijd gelijk (Leo Pot) lazen we voor de boekenclub van Fabienne.
  • Gedoemanagement (Frank Schurink) beschrijft het omgaan met gedoe vanuit NLP technieken.

Visueel verslag van het boek Gedoemanagement

Gedoemanagement” van Frank Schurink was mijn meest interessante boek van deze maand. Het boek biedt een verfrissende kijk op hoe we omgaan met stress en uitdagingen in ons dagelijks leven. Schurink moedigt lezers aan om hun doelen op te splitsen in kleine, behapbare stappen en om zich te concentreren op hun eigen groei in plaats van constant te vergelijken met anderen. Het boek staat vol met praktische tips en oefeningen die je helpen een positieve en productieve mindset te ontwikkelen.

Een interessant aspect van “Gedoemanagement” is de focus op neurolinguïstisch programmeren (NLP), een methode die gericht is op het begrijpen van de connectie tussen onze gedachten, taal en gedrag. Het boek bevat verschillende NLP-technieken, zoals het herkennen en veranderen van beperkende overtuigingen. Het toepassen van NLP-technieken kan een krachtige manier zijn om een positieve mindset te ontwikkelen en minder gedoe te ervaren.

De mooiste les uit het boek is: “Gedoe doe je, het is een werkwoord.”

Ik vond het boek zo nuttig dat ik zelfs een visueel verslag van het boek heb gemaakt in mijn boekenjournal.

Mijn boekenplank van 2023

In mijn boekenjournal houd ik elke maand een overzicht bij van de boeken die ik lees. Heel simpel in zwart-wit en alleen met de titel, auteur en een korte recensie. Als ik een inhoudelijk interessant boek uit heb, maak ik er een visueel verslag van.

Dit jaar begon ik met het tekenen van twee spreads die het hele jaar meegaan. Een daarvan was een lege boekenkast, die zich elke maand vult met het aantal boeken dan ik las en hun categorie. Ik heb vier categorieën voor mezelf bepaald, namelijk waargebeurd, fictie, persoonlijke bloei en zakelijke bloei. Hoewel mijn boekenjournal niet zo uitgebreid is als sommige op Instagram, werkt het voor mij perfect als een overzicht van mijn leesgewoonten en -voorkeuren.

Of je nu een fan bent van spannende misdaadromans of geïnteresseerd bent in persoonlijke ontwikkelingstechnieken, de boeken die ik deze maand las bieden voor elk wat wils. Van de meeslepende plot van “Slachtoffer 2117” tot de praktische NLP-technieken in “Gedoemanagement”, deze boeken hebben me geïnspireerd en vermaakt. Ik kan niet wachten om de volgende stapel boeken op te pakken en te zien wat voor avonturen en inzichten er op me wachten.

Hopelijk heb je genoten van mijn recensie en voel je je gemotiveerd om zelf op zoek te gaan naar je volgende favoriete boek. Happy reading!

BoekenBlog: Deze boeken las ik in april!

Geef een reactie