Workshop Zakelijk Tekenen

Ben jij die manager die een ander type projectmanager zoekt? Of ben je de projectmanager die externe hulp zoekt zodat jij onderdeel kan zijn van je team? Dan zit je goed. Ik duik graag in projecten die bijdragen aan een beleefbare openbare ruimte. Zowel als projectmanager en als externe facilitator zet ik diverse werkvormen in om de groepsdynamiek positief te beinvloeden en zo efficiënter samen te werken.

Projectmanager infrastructuur & openbare ruimte

Ik sla een brug tussen de belangen van de politiek, de aannemer, de bewoners en de projectmedewerkers. Een project is pas geslaagd wanneer het projectteam met plezier en een duidelijk doel heeft samengewerkt, wanneer het project binnen de financiële en tijdsplanning is afgerond en wanneer de betrokken partijen als ambassadeur voor het project optreden.

Facilitator projectbijeenkomsten

Ik faciliteer jouw projectsessie of bewonersbijeenkomst. Daardoor kan jij je focussen op de rol van projectmanager.

Tijdens de bijeenkomst is er aandacht voor:

  • De inhoud van jouw project: wat is het doel, waar staan jullie en wat is de volgende stap?
  • De teamdynamiek: welk niveau van volwassenheid hebben jullie en hoe kom je samen verder?
  • Zicht op de stakeholders: wie zijn het, waar staan ze en hoe worden het ambassadeurs?

Per bijeenkomst bestaat dit uit een startgesprek met de projectmanager, een gesprek met het team / teamleden en een bijeenkomst van 1 dagdeel. Jullie gaan hierna verder op basis van een voortgangsposter.

Visueel faciliteren

Een praatplaat om jouw gesprek goed te voeren

Een praatplaat of praatprent is een tekening die jouw verhaal ondersteunt. Als een presentatie op 1 poster. In een gesprek geef jij een toelichting op de tekening, daarna geef je de tekening af of je hangt hem op en de boodschap blijft hangen bij je publiek.

Een praatplaat komt tot stand als interactieve praatplaat of als praatplaat op maat. Tijdens het eerste gesprek bepalen we de werkwijze en op basis van dit vraaggesprek maak ik een offerte.

De interactieve praatplaat komt tot stand tijdens een groepsproces. Samen maak je een verhaal compleet. Dat kan starten met een brainstorm en via een (felle) discussie eindigen in overeenstemming.

Ik begeleidt zo’n sessie na een intakegesprek. Aan de muur hangt een template die past bij het onderwerp. Ik laat de groep tekenen. Zo ontstaat er een gesprek over de juiste symbolen en over de plaats waar die hangen op de ondergrond.

Na afloop maak ik van de opbrengst een -digitaal getekende- praatplaat.

De praatplaat op maat komt tot stand als u alle informatie al heeft. Na een vraaggesprek tussen u en mij maak ik een eerste versie. U zorgt voor een revisie van de praatplaat door u en uw collega’s. Met deze feedback maak ik een tweede versie van de tekening.

Dit proces wordt in sommige gevallen nog eenmaal herhaald, daarna is de tekening definitief.

De poster wordt altijd digitaal opgeleverd, zonder kwaliteitsverlies te printen op A2-formaat.

Een visueel verslag van jouw bijeenkomst

Een visueel verslag is een combinatie van illustraties en sleutelwoorden. Samen vertellen zij het verhaal van een vergadering, lezing, workshop of congres. Een visueel verslag wordt tijdens en na de bijeenkomst vaker bekeken dan een tekstueel verslag, de inhoud wordt beter onthouden en het is gemakkelijker om een vervolg te geven.

Ik teken zowel op papier als digitaal. Het voordeel van papier is dat iedereen mee kan kijken tijdens het tekenen. Een digitaal verslag staat echter snel op een scherm in een grotere zaal en is makkelijker te verspreiden na afloop. 

Als projectmanager kies ik per moment mijn werkwijze, maar mijn stiften heb ik altijd bij me. Als ik ingehuurd wordt om een verslag te tekenen overleg ik met de opdrachtgever wat het beste past.

Visueel Verslag | Visual Notes

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly