Projectfacilitator

Ben jij die projectmanager onderdeel wil zijn van het projectteam? Dan zit je goed. Ik duik graag in projecten die bijdragen aan een beleefbare openbare ruimte. Als externe facilitator zet ik diverse werkvormen in om de groepsdynamiek positief te beïnvloeden en zo efficiënter samen te werken.

Facilitator projectbijeenkomsten

Op de sleutelmomenten in een project is de projectmanager een belangrijk onderdeel van het projectteam. Tijdens een projectbijeenkomst kan die teamdynamiek ongewenst verschuiven naar een koppositie voor de projectmanager. De dynamiek is verstoord en de opbrengst van de bijeenkomst is anders dan gehoopt.

Ik faciliteer jouw projectbijeenkomst zodat jij je kan focussen op de rol van projectmanager.

Tijdens een startgesprek ontwerpen we samen een bijeenkomst op maat en staan we stil bij de opbrengst. Onderwerpen die tot nu toe vaak terugkomen zijn:

  • De inhoud van jouw project: wat is het doel, waar staan jullie en wat is de volgende stap?
  • De teamdynamiek: welk niveau van volwassenheid hebben jullie en hoe kom je samen verder?
  • Zicht op de stakeholders: wie zijn het, waar staan ze en hoe worden het ambassadeurs?

Visueel werken is hierin mijn basis: als facilitator, met een praatplaat of een visueel verslag. Na afloop van elke bijeenkomst teken ik in ieder geval een voortgangsposter voor het team zodat jullie een tastbare herinnering houden aan de inzichten en afspraken.

Ik nodig het projectteam uit in Zeeland! Daar wacht jullie een mooie locatie, frisse lucht en een hoop mooie veranderingen.

  • Jullie komen een dag van te voren aan. Natuurlijk regel ik een fijn bed, goed eten en een omgeving vol wandelroutes voor jullie.
  • Op de dag zelf, hebben jullie alle tijd om rustig te ontbijten en -als je zin hebt- een wandeling te maken of in de zee te duiken.
  • We starten om 10 uur met de teambijeenkomst. Omdat ik met alle deelnemers vooraf heb gesproken, is er niet alleen een programma op maat, maar kunnen we snel de diepte in.
  • Om 16 uur sluiten we af. Natuurlijk hebben we tussendoor genoten van een goede lunch! Jullie hebben hard gewerkt en gaan vol nieuwe energie, plannen en afspraken naar huis.

Klinkt dit als een dag die jullie als team nodig hebben? Plan dan vandaag nog een kennismakingsgesprek! Via de rode knop heb jij toegang tot mijn agenda.