Dit leerde ik over het maken van een visueel verslag op een boot in Groenland
 • 1 boot
 • 8 dagen
 • 12 vrouwen die elkaar niet kennen
 • 9 nationaliteiten
 • geen bereik
 • varend door oost Groenland
 • met een crew van 4 mannen met 5 nationaliteiten

Het klinkt als ingrediënten voor een nieuw televisieprogramma. Het was mijn vakantie. Mijn waanzinnige vakantie!

Korte theorieles over fotografie met visueel verslag

Drie van deze vrouwen en een bemanningslid fotograferen beroepsmatig, twee vrouwen noemen zich hobby fotograaf maar ik weet nu beter. Één van hen was mee om onze reis vast te leggen.

Met zoveel fotografen aan boord, was er ruimte voor een theorieles en vraaggesprek. Dat moment kon ik niet voorbij laten gaan. Ik wilde weten welke overlap en welke verschillen er zijn tussen fotografie en visueel verslagleggen.

Dus ik pakte mijn iPad! En dit is het resultaat.

En daar, op dat moment, wist ik het weer! De voorbereidingen van een visueel verslaglegger maken het verslag!

Wat ik nu miste:

 • een gesprek vooraf zodat ik wist waar Alice over zou praten
 • een lijn in de presentatie, doordat zij onvoorbereid en vraaggestuurd vertelde
 • een indicatie van de duur van het praatje
 • symbolen die ik vooraf even had geoefend

Maar ik deed wat ik altijd doe: mijn verslag was af toen zij klaar was met praten, ik presenteerde de samenvatting, vroeg welk cruciaal element ik had gemist en ontving het applaus.

Het nagesprek deden we wel. Er blijken veel overeenkomsten in onze manier van werken met klanten en in het zorgvuldig opbouwen van een beeld dat een verhaal vertelt.

De tweede les werd gegeven in de hot tub (we hadden een hot tub op het dek!) dus die tekende ik niet mee 😉

Dit leerde ik over het maken van een visueel verslag op een boot in Groenland

Eveline

Eveline Mos is een gepassioneerde professional op het gebied van projectmanagement, visueel faciliteren, NLP en Deep Democracy. Met haar bedrijf, MOS Projectfacilitator, is ze een autoriteit geworden op het gebied van effectief projectmanagement en het creëren van betrokken en inclusieve samenwerkingen. Met haar ruime ervaring in projectmanagement en haar artistieke talent als visueel facilitator, helpt Eveline organisaties om de samenwerking binnen teams te verbeteren en het verhaal van het project effectief over te brengen aan bewoners, samenwerkingspartners en andere betrokkenen. Ze maakt gebruik van NLP en Deep Democracy om communicatie en besluitvorming op een krachtige manier te bevorderen.

Geef een reactie