Visueel faciliteren brengt energie in jouw projectteam!

Welk powermoment kies jij?

Knaagt bij jou dat gevoel van trekken aan een dood paard? Fladdert het gesprek alle kanten op als jullie bij elkaar zitten? Weet je dat de voortgang van het project afhankelijk is van de tijd en aandacht die jouw collega’s je gunnen? Hoe krijg jij de energie dan terug in jezelf en in het project? En hoe zorg je dat de teamleden weer dezelfde duidelijke focus hebben?

Een projectteam hoeft niet te voelen als een gelegenheidsgezelschap. En een project mag in de schijnwerpers staan. Sterker: een project hoort in de schijnwerpers! En dat lukt met een team dat echt samenwerkt én een gezonde dosis visuele ondersteuning.

Team – Bubbel

een workation voor jouw projectteam

Stel je voor dat je met het hele projectteam in volle focus samenwerkt aan jullie doel én toekomt aan zorg voor jezelf. Dát is een teambubbel!

Met 20 jaar ervaring als projectmanager weet ik 1 ding zeker: als we elke 2 weken bij elkaar komen voor de reguliere vergadering gaat het project niet in volle vaart vooruit. We moeten bij de start van de vergadering bedenken waar dit overleg ook alweer over gaat, met wie we dit uur samenwerken en… o ja, dat we die acties niet gedaan hebben en welk excuus we vandaag aanvoeren.

Mijn droom was om hele dagen samen te werken op een projectlocatie. Of om ons een week af te zonderen en het project een hele fase verder te brengen in korte tijd. Die droom maak ik waar voor jou!

In een teambubbels ontzorg ik het projectteam en begeleid jullie door de dagen heen. Het enige waar jullie mee bezig zijn is de inhoud en elkaar. Samen maken jullie flinke stappen vooruit en genieten jullie van de fijne Zeeuwse buitenlucht.

Alle aspecten van een teambubbel op een rijtje:

  • Twee dagen samenwerken met jouw team, met de luxe van focus op jouw project.
  • Een goede slaapplaats en weldadig eten in Zeeland, de Nederlandse vakantiebestemming bij uitstek.
  • Een programma op maat zodat we samen resultaten halen waar jullie echt mee verder kunnen en minimaal 1 probleem oplossen.
  • Gefaciliteerd door een projectmanager met 20 jaar ervaring én een onuitputtelijke nieuwsgierigheid naar jou.
  • Een visueel verslag van jullie teambubbel cadeau als herinnering én startpunt voor het vervolgproces.

Prik vandaag nog een moment in mijn agenda om te bespreken hoe jouw teambubbel er uit gaat zien! Via de rode knop heb jij toegang tot mijn agenda.

Praatplaat of Visueel verslag

een extra communicatiemiddel

Ik vind het heerlijk om de rode draad van jullie gesprek te laten zien.

Dat doe ik door praatplaten en visuele verslagen te maken. Je kunt een praatplaat zien als een visuele agenda voor een gesprek, een visueel verslag is een vorm van notulen. Het zijn hulpmiddelen bij het faciliteren van jouw proces.

Waarom zou je dat laten maken?

Door jouw verhaal visueel te maken, zet je een extra communicatiemiddel in. Een heel krachtig communicatiemiddel! Een visualisatie van jouw verhaal zorgt dat de boodschap ook via een ander zintuig wordt ontvangen en dus een ander gedeelte van de hersenen wordt betrokken bij het gesprek.

Een praatplaat kan je op verschillende manieren inzetten. Zo tekende ik de afgelopen jaren platen die ingezet zijn om een pitch te ondersteunen, om de visie en missie van een team te verbeelden en om een team op koers te brengen en houden.

Het proces om te komen tot een praatplaat kan heel intensief zijn. Doordat ik de rode draad van jullie gesprek teken, houd ik ook een spiegel voor. Voor een goede tekening, moet de inhoud kristal helder zijn. Je kunt mij tijdens zo’n proces dus gebruiken als proefpubliek, zodat jij met de praatplaat een dijk van een verhaal kunt vertellen.

Een visueel verslag laat zien wat er is besproken. Ik teken live mee met jouw presentatie of jullie gesprek. Als afsluiter presenteer ik de visualisatie en vertel ik welke rode draad ik heb ontdekt.

Kleine waarschuwing: ik zal altijd nieuwsgierige vragen stellen als het gesprek en de visualisatie daar beter van worden.

In het verlengde van een visueel verslag ligt de visuele samenvatting. Het kan jou helpen om je projectplan of raadsvoorstel aan te vullen met een samenvatting in beeld. Zo weet de lezer waar de focus op ligt en zul jij betere vragen krijgen over jouw tekst.