Eveline Mos op de brug

Eveline versimpelt, verbindt & visualiseert

Eveline heeft een voorliefde voor lange wandelingen, yoga, (luister)boeken en koffie. Zij heeft bovendien bijna 20 jaar ervaring als (visueel) projectmanager en ontwikkelde een kenmerkende manier van werken: zij faciliteerde het projectteam.

Volgens mij is het mijn voornaamste taak om de professionals te laten samenwerking in een uniek team en aan een unieke oplossing. Liefst richting het beste resultaat voor de burger (onze klant). Mijn vraag aan mezelf is daarom: “hoe moet ik mij gedragen om anderen hun beste werk te laten doen?”

Zakelijk tekenen helpt daarbij en maakt me een ‘grafisch facilitator’. Ik ben de spin in het web van het project. Als partner van alle betrokken partijen heb ik een luisterend oor, vraag door en geeft aandacht. Ik hou het gezamenlijke doel voor ogen en zet mijn grafische talent in om dat doel bij alle betrokkenen in het vizier te houden.

Deze manier van werken is ontstaan vanuit 3 krachtige kernwaarden: verbinding, betrouwbaarheid en doelgericht werken. En een flinke dosis creativiteit natuurlijk.

Eveline als facilitator

Nadat zij heeft gewerkt in meerdere organisaties en aan nog meer prachtige projecten, is zij gestart met het faciliteren van bijeenkomsten van andere (project)teams. Als extern facilitator staat zij los(er) van de inhoud en kan anders kijken naar de dynamiek in het team, zonder secundair belang vragen stellen en de veilige omgeving creëren die nodig is om als team te bruisen.

In veel teams zie ik mensen samenwerken aan de technische inhoud. Die inhoud is mega interessant, maar ik hoorde ooit de wijze uitspraak “technisch kunnen we alles maken”. Waarom praten we daar dan zo enorm vaak over?

We mogen het niet vergeten, maar mogen wel meer aandacht geven aan de mensen in het projectteam en de mensen daaromheen. Hoe werken zij samen? Wat zijn hun persoonlijke wensen? Welke bewegingsvrijheid hebben zij nodig om het beste resultaat te bereiken?

Je kent Eveline ook (al) als:

  • Lid van het coreteam van European Visual Facilitators,
  • Medeorganisator van Urban Sketchers Middelburg,
  • Strategisch adviseur bij De Participatiestrateeg,
  • Een van de gastvrouwen in podcast Glorieus Falen en
  • Trainer Zakelijk Tekenen en Visueel Projectmanagement.