BoekenBlog

Staarde jij vroeger ook naar de mooie platen aan de wand van het klaslokaal? Heb jij er -net als ik- een in huis? Dan is dit boek van Pieter de Knock iets voor jou! Je leest én ziet meer over het boek in dit BoekenBlog.

De gemene deler

Educatie, marketing en participatie hebben 1 ding gemeen: storytelling wordt ingezet om te komen tot een gedeeld verhaal. Praatplaten zoals ik die maak helpen daarbij. Aan de han van een beeld wordt de kijker meegenomen in een verhaal en kan een gesprek over de inhoud worden gevoerd.

Terug naar school

Dit boek laat de geschiedenis van de wandplaten in (Vlaamse) schoollokalen zien. Aan de hand van de plaat vertelde de meester of juf over dat wat geleerd moest worden. In de weken die volgden dwaalden ogen af naar de plaat en werd het verhaal herinnerd. Nieuwsgierigheid geprikkeld. Het verhaal eigen gemaakt.

Praatplaten in de zakelijke wereld werken op precies dezelfde manier.

Soms struikel ik

Dan wil ik het te moeilijk maken of zie ik te veel, of juist te weinig, opties. Als ik een niet weet hoe ik iets visueel uit moet leggen, pak ik dit boek er bij. Het inspireert me om data weer te geven, terug te keren naar de essentie van informatie en de juiste vorm te vinden.

BoekenBlog: Wereld aan de Wand

Eveline

Eveline Mos is een gepassioneerde professional op het gebied van projectmanagement, visueel faciliteren, NLP en Deep Democracy. Met haar bedrijf, MOS Projectfacilitator, is ze een autoriteit geworden op het gebied van effectief projectmanagement en het creëren van betrokken en inclusieve samenwerkingen. Met haar ruime ervaring in projectmanagement en haar artistieke talent als visueel facilitator, helpt Eveline organisaties om de samenwerking binnen teams te verbeteren en het verhaal van het project effectief over te brengen aan bewoners, samenwerkingspartners en andere betrokkenen. Ze maakt gebruik van NLP en Deep Democracy om communicatie en besluitvorming op een krachtige manier te bevorderen.

Geef een reactie