EVP Coreteam in Lyon

European Visual Practitioners (EVP)

Veertien maanden geleden werd ik gekozen als een van de nieuwe coreteammembers van de European Visual Practitioners (EVP). Natuurlijk nadat ik mezelf had gemeld voor de functie en dat deed ik nadat ik er met een paar mensen over had gepraat. Het vraagt namelijk wel toewijding.

De EVP is een gemeenschap van Europeanen die het visuele werken in een zakelijke omgeving beoefenen. Samen werken we aan het realiseren van professionele groei en het verspreiden van de kennis over visueel werken. De community is er om te leren, te delen, te ontdekken en samen te creëren.

De EVP organiseert regelmatig evenementen. Online en offline, geïnitieerd door het team en door communityleden.

Voorbeelden zijn:

  • Elke eerste vrijdag van de maand kun je meedoen aan het cocktailuur. Dit is een gezellig samenzijn van een uur. We tekenen en praten, om elkaar te leren kennen.
  • Een keer per maand organiseren we een co-working sessie. Met behulp van de pomodoro-techniek werken we allemaal aan onze eigen projecten, terwijl we verbonden blijven via zoom.
  • We hebben de intentie om elke 6 maanden ergens in Europa een persoonlijke bijeenkomst te organiseren. Een paar dagen samen zijn, samenwerken, was in het verleden erg leuk en inspirerend.

Lyon

Onderdeel zijn van het Coreteam is vrijwilligerswerk, maar vraagt toewijding en steun van de mensen om me heen. Elke twee weken vergaderen we een uur online en geven we elkaar een update van de projecten waar we aan werken. Twee keer per jaar zien we elkaar om te werken aan een groter project.

Een van die grote projecten is het realiseren van een nieuwe website. Dit is het speerpunt van mede teamlid Claudia Steinau, maar zij heeft onze input daarbij nodig. In het verlengde daarvan is het marketingplan mijn speerpunt en neemt Maaike Borsboom het voortouw in het laten groeien van de gemeenschap. Dit weekend was dus heel goed voor alle drie die speerpunten!

Claudia nodigde ons uit in een appartement in Lyon. Toen ik aankwam hing het grote bruine papier al op de muur en waren de eerste post-its al geplakt. De energie bruiste al.

Het opbouwen van de website hebben we op deze manier aangepakt:

  • Brainstorm over de onderdelen die op de perfecte website thuis horen.
  • Verdelen van de onderdelen in pagina’s en daarna in hoofdzaken en bijzaken.
  • Ontwerp voorwaarden bepalen om de ideeën waar te maken.
  • Content schrijven, tekenen en plaatsen.

Het is niet onbelangrijk om tussendoor te genieten van elkaar en van het lekkere eten dat deze stad te bieden heeft.

Parijs

Mijn heenreis startte direct na een opleidingsdag. Sinds kort volg ik een leergang Deep Democracy en de tweede lesdag viel op de dag voordat we zouden starten in Lyon. Ik koos er voor om die avond van Utrecht naar Parijs te reizen en de volgende dag door te gaan naar Lyon.

Die vrijdagavond liep ik met mijn grote tas ruim een uur door de stad en genoot van de late avond / vroege nacht. De mensen op straat, de eettentjes die open waren… er was leven en ik nam alles in me op. Het voornemen voor de zaterdagochtend was het bezoeken van een van de hele stadstuinen en genieten van een Frans ontbijtje. Dat is gelukt!

De terugreis had ik natuurlijk gemakkelijk in een keer kunnen doen. Maar… ik wist niet dat ik zo energiek uit de dagen in Lyon zou komen en besloot mezelf twee dagen in Parijs cadeau te geven. Hoewel die niet perse nodig waren, heb ik er wel van genoten.

Van de grote bezienswaardigheden staan Musee D’Orsay en Jardin du Luxembourg standaard op mijn kaart. Daarnaast zoek ik naar de kleine musea, verscholen architecturale hoogstandjes en verrassingen in de openbare ruimte. Ik verken Parijs dan ook het liefst te voet en ontdek elke keer nieuwe creatieve uitspattingen.

Highlights

In Lyon vond ik fijne werksessies met leuke mensen en een groot resultaat. Toen ik voor EVP in Bilbao was afgelopen zomer zei een oud teamlid dat je vrienden voor het leven maakt in het coreteam. Dat voelde ik dit weekend. Naast de fijne werksfeer hebben we ook heel lekker gegeten, veel gelachen en gedwaald door de oude stadsdelen.

In Parijs kon ik uitwerken wat al kon en via instagram vragen aan de community stellen, maar ook weer actief zijn in mijn andere projecten. Ik genoot van de tijd in mijn eentje en heb me opgeladen met de energie en creativiteit in de stad.

Op Instagram gaf ik een reisverslag in mijn stories. Die highlight is te vinden in mijn profiel, maar ik maakte er ook een kort filmpje van.

Lyon & Parijs, waarom ik daar was voor de EVP

Eveline

Eveline Mos is een gepassioneerde professional op het gebied van projectmanagement, visueel faciliteren, NLP en Deep Democracy. Met haar bedrijf, MOS Projectfacilitator, is ze een autoriteit geworden op het gebied van effectief projectmanagement en het creëren van betrokken en inclusieve samenwerkingen. Met haar ruime ervaring in projectmanagement en haar artistieke talent als visueel facilitator, helpt Eveline organisaties om de samenwerking binnen teams te verbeteren en het verhaal van het project effectief over te brengen aan bewoners, samenwerkingspartners en andere betrokkenen. Ze maakt gebruik van NLP en Deep Democracy om communicatie en besluitvorming op een krachtige manier te bevorderen.

Geef een reactie