Round Robin SketchNotes

Visueel verbinden

Hoe kan je mensen met elkaar kennis laten maken door tekeningen te maken? Dat is een vraag die ik mezelf regelmatig stel. Dat leidt tot mooie bijeenkomsten waarin verhalen boven komen, maar ook tot nieuwe initiatieven zoals deze speciale Round Robin.

De afgelopen jaren deed ik mee aan een aantal Round Robin-rondes. In de rondreizende boekjes vulden we de pagina’s creatief in met verf, collega’s, borduurwerk en tekeningen. Ik merkte dat ik het maken van deze pagina’s heel leuk vond, maar de boekjes die ik terugkreeg niet nog eens doorkijk.

Dat kan beter!

Als we vooraf meer van elkaar weten, kunnen we de boekjes invullen met werk voor de eigenaar van het boekje. En als we een specifieke vorm kiezen, maken we een prachtige verzameling van kunst en kennis. Iets met werkelijke meerwaarde.

Rondreizende verhalen

Even terug: wat is een Round Robin eigenlijk?

Simpel gezegd is het een rondreizend circus van creatieve boekjes die langzaam gevuld worden. Je start met een leeg boekje waarin jij jezelf voorstelt, op een creatieve manier natuurlijk. Daarna stuur je jouw boekje door naar de volgende op de lijst. Diegene vult ook een aantal pagina’s en zo reist je boekje door… aan het einde van de cirkel heb jij jouw boekje weer terug, gevuld met de creativiteit van de andere in de groep.

Zoals ik zei wordt de ronde beter als we meer van elkaar weten en als we elkaars manier van verhalen vertellen begrijpen.

De ronde die ik vorig jaar opzette richtte zich volledig op ‘sketch notes’. In de groep van professionele zakelijk tekenaars vulden de boekjes zich op visuele verslagen en creatieve combinaties daarmee.

Voor het laatste doorgeefmoment kwamen we fysiek bij elkaar en wat bleek?

  1. We hebben allemaal een boekje vol persoonlijke verhalen, tips en ideeën die we kunnen toepassen op onszelf of ons werk.
  2. We hebben allemaal de grenzen van onze creativiteit op gezocht omdat je voor een collega iets anders uit jezelf haalt en meer uitprobeert dan binnen een opdracht.
  3. We hebben een enorme goede band met elkaar ontwikkeld die leidt tot nieuwe samenwerkingen en mooie kansen voor opdrachtgevers.
Round Robin - Sketch Notes

the SketchNotes Round Robin 2.0

Na die eerste editie viel er nog wel wat te verbeteren, dús er komt een versie 2.0!

Dat is natuurlijk goed nieuws voor jou.

Teken jij in een zakelijke context voor je werk? Wil je graag bouwen aan een netwerk met jouw Nederlandse collega’s? En durf je de uitdaging aan om elke twee weken jouw tekeningen door te sturen aan iemand anders?

Dan schrijf jij je nu toch in voor ronde 2?

Leuk! We hebben je graag in onze cirkel.

PS. Mijn volgende uitdaging is om dit initiatief ook op Europese schaal te regelen. Dus lees je dit terwijl je niet in Nederland woont? Heb dan nog even geduld en volg de European Visual Practitioners om op de hoogte te blijven.

Round Robin, the Sketch Notes edition

Geef een reactie