Quote-Samen-en-weer-vooruit

De jaarlijkse kriebel

Het is tijd voor een nieuwe stap. Een nieuwe impuls. Er ligt namelijk een mooi jaar te wachten.

Elk jaar in december kriebelt het weer. Dat is het moment waarop Jacobien Vermande en ik bij elkaar kruipen om een nieuwe online challenge op te bouwen voor ons netwerk. Deze reeks heet inmiddels & weer vooruit, elk jaar voorafgegaan door een ander kenmerkend woord voor dat moment.

Samenwerken

De challenge van 2022 ging over samenwerken. Dat doen we elke dag. Op ons werk en thuis, online en in eenzelfde ruimte. En toch hebben we er weinig aandacht voor. We staan nauwelijks stil bij hoe we samenwerken. Het was dus de hoogste tijd voor een hele week aandacht hiervoor.

In vijf werkdagen hebben we alle 60 deelnemers meegenomen van alledaags samenwerken, via bewust samenwerken, naar magisch samenwerken.

Vanaf 7 februari 2022 ontvingen deelnemers 5 dagen lang elke dag een e-mail met daarin een praktische, visueel creatieve oefening die zij direct toe konden passen. Daarin zat 1 oefening die we in een eerdere challenge ook gaven, maar al het andere was nieuw. Door ons ontwikkeld vanuit een passie voor het onderwerp en een behoefte om te geven.

& Weer Vooruit

In die 5 dagen namen we 60 mensen mee op een reis over samenwerken. Vanuit je bewuste zelf, met een rake boodschap naar de juiste ingang bij de ander. Ondersteund met visuele werkvormen.

We vroegen de deelnemers om feedback en dit is de top 3:

  • De mails en de opdrachten zijn heel verzorgd. Dat maakte dat ik gemakkelijk aan de slag ging en elke dag je mailtje opzocht.
  • De werkvormen sluiten naadloos op elkaar aan. Jullie kunnen met een aantal werkvormen een verhaal vertellen dat voor mij heel persoonlijk is.
  • Ik voelde me persoonlijk aangesproken en gewaardeerd. Je hebt een snaar geraakt.

We nemen deze positieve feedback mee in ons werk als visueel facilitator, in het organiseren van de teambubbels en workshops en natuurlijk naar de challenge van volgend jaar!

Heb ik je nu heel nieuwsgierig gemaakt? Wil je alvast een voorproefje op volgend jaar? Of heb je nog geen idee wat je je hierbij voor moet stellen? Goed! Het werkblad over het ontdekken van jouw drijfveren voor een samenwerking is vanaf nu voor iedereen beschikbaar!

Samen & Weer Vooruit

Eveline

Eveline Mos is een gepassioneerde professional op het gebied van projectmanagement, visueel faciliteren, NLP en Deep Democracy. Met haar bedrijf, MOS Projectfacilitator, is ze een autoriteit geworden op het gebied van effectief projectmanagement en het creëren van betrokken en inclusieve samenwerkingen. Met haar ruime ervaring in projectmanagement en haar artistieke talent als visueel facilitator, helpt Eveline organisaties om de samenwerking binnen teams te verbeteren en het verhaal van het project effectief over te brengen aan bewoners, samenwerkingspartners en andere betrokkenen. Ze maakt gebruik van NLP en Deep Democracy om communicatie en besluitvorming op een krachtige manier te bevorderen.

Geef een reactie