Betekenend Projectmanagement: zakelijk tekenen en faciliteren

Je mag kiezen: je gaat zelf harder werken óf je vergroot de efficiëntie en het enthousiasme van je projectteam. Wat kies je?

Als projectmanager staan we voor de uitdaging ons team keer op keer te motiveren om de afgesproken resultaten te halen. Maar de leden van jouw projectteam hebben helaas meer te doen dan werken aan dit ene project.

Hoe vaker jouw projectteamleden afwezig zijn -fysiek of mentaal- hoe gefrustreerder jullie op elkaar zullen reageren en hoe stroever het project loopt. Ondertussen komt de deadline dichterbij en doe jij alles wat in je macht ligt om de positieve beweging in te zetten.

De training is te volgen vanaf 1 september 2021.

Ben je geïnteresseerd? Zet jezelf alvast op de wachtlijst. Je ontvangt dan vandaag al mijn e-book Betekenend Projectmanagement.

De projectmanager van de toekomst

Stel je voor dat het hele team het doel continue voor ogen heeft. En dat iedereen zich betrokken voelt bij het gesprek dat jullie voeren. Dat jouw projectteam uitkijkt naar de vergaderingen.

De combinatie van zakelijk tekenen en faciliteren zorgt dat jij die projectmanager bent met het gemotiveerde team. Sterker nog: jij bent de projectmanager van de toekomst.

De training Betekenend Projectmanagement brengt jou die combinatie van zakelijk tekenen en faciliteren via een combinatie van online trainingen, een-op-een coaching en live dagen met alle deelnemers. Na 6 maanden ben jij de projectmanager van de toekomst.

Betekenend Projectmanagement, de training

De training Betekenend Projectmanagement combineert twee ingrediënten tot een vaardigheid die jou gegarandeerd klaar maar voor de toekomst.

We communiceren tegenwoordig vooral met woorden en bewegende beelden. Gesproken of in lange lappen tekst, in een videoboodschap en met een persconferentie. Jij ontvangt zo informatie en je deelt informatie op die manier. Maar blijft het ook hangen? Tegelijk lijkt visueel communiceren een opmars te maken. Instagram en ingewikkelde infographics zijn niet meer weg te denken. Maar is het een opmars? Of tekende we vroeger onze berichten ook met symbolen op de rots?

Precies! Zakelijk tekenen is het combineren van symbolen en woorden. De projectmanager van de toekomst zet dit in als extra communicatiemiddel.

Het tweede ingrediënt is het faciliteren van het projectteam. Als projectmanagers hebben we de afgelopen jaren een heleboel gemanaged. We trokken aan touwtjes, hielden lijsten bij, volgden massaal trainingen Prince2 en leerden leider te zijn. Ik vraag we af of we hierbij de mens niet uit het oog verloren zijn? Ook jouw projectteam bestaat uit mensen met unieke kwaliteiten, mensen die gezien willen worden en door jou gemotiveerd kunnen worden om hun allerbeste best te doen voor het project waar jullie samen aan werken. Door te faciliteren in plaats van te managen bereik je dat.

Deze twee ingrediënten samen maken ‘visueel faciliteren’. Of, zoals ik het noem: Betekenend Projectmanagement.

Praktische informatie

In de training Betekenend Projectmanagement neem ik je in 6 maanden mee in de wereld van zakelijk tekenen en faciliteren als projectmanager. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf! Van mij krijg je alle informatie op verschillende manieren aangereikt. Bovendien betaalt jouw inzet zich terug tijdens onze een-op-een gesprekken.

  1. In 6 maanden leer jij visueel werken en faciliteren te combineren en in te zetten om jouw projecten een duurzame boost te geven.
  2. Jij krijgt gratis het e-book Betekenend Projectmanagement: 41 pagina’s inspiratie en oefeningen om te starten met zakelijk tekenen.
  3. Met het visuele pretpakket dat ik je stuur voordat je start, heb jij de beste stiften en het beste papier.
  4. Je ontvangt wekelijks een filmpje van ongeveer 15 minuten en een oefening binnen de besloten online omgeving.
  5. In diezelfde 6 maanden komen we 2 keer met alle deelnemers een dag bij elkaar om te leren, uit te wisselen en elkaar te leren kennen.
  6. Tussentijds hebben wij een-op-een contact over jouw voortgang en al je vragen.

Jouw investering is €2470,– exclusief BTW per persoon.

De training is live vanaf 1 september 2021. Wil je tot die tijd op de hoogste blijven én nu alvast mijn e-book Betekenend Projectmanagement ontvangen? Zet jezelf dan alvast op de wachtlijst.

De gegevens die jij hier achterlaat worden uitsluitend gebruikt voor de training Betekenend Projectmanagement van MOS Projectfacilitator. Je bent nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief Betekenend Werken.
Je e-mailadres en naam gebruik ik om je op de hoogte te houden, je adres heb ik nodig omdat je bij aanvang een startpakket thuisgestuurd krijgt.

* indicates required