De downloads en links van vandaag:

Er staat weer een nieuwe week voor de deur!

Afgelopen weekend zetten we met z’n allen een PUNT: de avondklok ging in. Een “verregaande maatregelen” die nauwelijks effect op mij heeft, waardoor ik me vooral besef dat ik geen spannend leven meer heb 😉 Hoe werkt dat voor jou? Ervaar je deze PUNT? Of beweeg je er omheen, omdat deze geen effect op jouw dagelijkse leven, emoties en dromen heeft? Denk jij “en weer vooruit!”?

Vorige week: grote doelen

Vorige week hebben we de basis van zakelijk tekenen geleerd en hebben we gewerkt aan onze doelen. We gingen samen van angst, naar bijna onmogelijke droom en kwamen uit bij de kleine stap die jij dagelijks kan zetten om daar toch te komen.

Heb jij vorige week gemist? Je kan alles terugkijken én het programma is zo opgebouwd dat je week 1 en 2 ook om kan wisselen. Geen paniek dus!

Deze week: & weer vooruit

Vandaag start week 2 van de PUNT & weer vooruit-challenge. Het is tegelijk de laatste week, dus we gaan toewerken naar een KNAL!

Als jij je doelen helder hebt, komt het vast voor dat je een dag even geen grootse, meeslepende stap zet. Dat je even niet als hippe influencer op insta komt vertellen wat je hebt gedaan om je missie te verwezenlijken. En dat is fantastisch! Eveline noemt dat Glorieus Falen, maar dat is een heel ander verhaal.

Deze week kijken we vanuit empathie en nieuwsgierigheid naar jezelf en naar je collega’s. We kietelen je zelfspot, zetten stappen om onderling het vertrouwen te vinden elkaar af en toe te pranken. Humor is namelijk een van de motoren in het bereiken van jouw doelen en in betrokken samenwerkingen. Bovendien is het vertellen visualiseren met humor de specialiteit van Jacobien.

Vandaag: neem je zelf niet zo serieus

Vandaag gaan we kladderen, scheuren en… luisteren naar onze intuïtie.

We hebben 2 oefeningen, jij kiest degene waar jij het meest plezier van krijgt.

Oefening 1:

Je start met een foto uit een tijdschrift of een foto van jezelf. Pak een aantal (watervaste) stiften of verf. Haal 4 keer heel bewust adem en… luister naar de intuïtie om deze foto nog mooier, meer van jezelf te maken dan hij al is.

Oefening 2:

Heb je een berg tijdschriften of foto’s van jezelf in huis? En heb je zin om te knippen of scheuren? Dan heb jij alles in huis om een alternatief zelfportret te maken! Combineer de veren van een pauw eens met je eigen stralende ogen. Of geen jezelf de flaporen van een hond, daar heb je geen instagram-filter voor nodig. Was jouw doel om met een gespierd en zongebruind lijf de zomer in te gaan, plak die nu dan alvast aan je hoofd en je missie is (op papier) al geslaagd.

Eveline maakte beide oefeningen met foto’s van haarzelf. Je vindt ze op het werkblad.

Wil je deze oefening doen met een groep?

Kies dan oefening 2 en trek lootjes met elkaars naam en, als je elkaar nog niet zo goed kent of elkaar beter wil leren kennen, een hobby. Maak nu een portret van elkaar en probeer daarin zo veel mogelijk kenmerken van elkaar te verwerken.

Loopt jouw collega altijd met haar telefoon in haar handen? Dan mag die niet ontbreken! Of misschien moet het een voetbal zijn. En kan je het plaatje echt niet vinden, knip dan letters uit om steekwoorden te maken.

Met een flinke dosis zelfspot WEER VOORUIT,

Jacobien en Eveline

PUNT & vooruit-challenge = een energieboost voor online werkplezier