Eveline Mos, banner luxe

De luxe van op tijd komen.

Dit jaar onderzoek ik het woord luxe. Wat het voor mij betekent, maar ook welke beelden, ideeën en gevoelens jullie hebben bij het woord. Het kriebelt hè? Precies daarom is het mijn woord van het jaar.

Deze maand probeer ik bij elke afspraak op tijd, of liefst te vroeg aan te komen. Nu ongeveer de helft van mijn afspraken weer fysiek is, geeft dat me tijd om informeel bij te praten of een boek te lezen.

Helaas ben ik nog steeds niet zo goed in op tijd komen. Deze herinnering van Facebook helpt me.

“Ik kan nu nog even snel… maar als ik nu vertrek kan ik net als 11 jaar geleden fijn lezen in de zon.”

De foto word genomen toen ik wachtte op een collega en een wethouder. We bekeken de verkeerssituatie op een kruispunt tijdens de schoolspits in de ochtend.

Wat ik las weet ik niet meer.
Dat ik hier meer van wil weet ik wel.

Hoe ziet jouw luxe van tijd er uit?

De boekenlijst over tijd

April stond voor mij in het teken van ‘de luxe van tijd’. De tijd nemen om voor mezelf te zorgen. Op tijd komen om nog even te kunnen lezen. Het naar mijn hand zetten van de tijd.

Laura vertelde jaren geleden al over het boek Het geheim van Bol.com Eindelijk nam ik de tijd om het te lezen. Ik ontdekte hoe zij de tijd meehadden en daar gebruik van maakten. 

Begin van de maand was ik bij een reünie. Dat geeft een heel ander perspectief op tijd (en afstand). Die dagen las ik samen met Karin in Da’s gek en liet Eric me het echte Hooge Nest zien. Ik verslond allebei de boeken. De een nodigt uit om je blik te verbreden door met de kaders van goed, omgeving en tijd te spelen. De ander laat zien dat de tijd waarin je leeft heeft bepalend is. 

Traag Versnellen paste helemaal in mijn thema. Ik zag het boek voor het eerst in een post van Annelies over haar boekenclub en kwam het daarna nog 2 keer tegen. Daar zat vast een boodschap achter: dit hoort bij deze maand.

Miracle Morning las ik op aanreden van Fabienne. Hoewel ik niet de hele ‘savers’ (van de ingewijden) doe, neem ik nu in de ochtend wel eerst even tijd voor mezelf. Ik maakte een stapeltje van een leesboek, een puzzelboek en een yogaschema, luister naar mijn behoefte en kies.

Het boek over Anna van der Bregge las ik voor de SALT boekenclub. En dat werd hoog tijd! Het boek had ik al 3 maanden in huis en moest nodig naar de volgende op de lijst.

De tijd hebben en daarvan kunnen genieten is een luxe.
Wanneer neem jij weer tijd om te lezen?

De luxe van op tijd komen

Eveline

Eveline Mos is een gepassioneerde professional op het gebied van projectmanagement, visueel faciliteren, NLP en Deep Democracy. Met haar bedrijf, MOS Projectfacilitator, is ze een autoriteit geworden op het gebied van effectief projectmanagement en het creëren van betrokken en inclusieve samenwerkingen. Met haar ruime ervaring in projectmanagement en haar artistieke talent als visueel facilitator, helpt Eveline organisaties om de samenwerking binnen teams te verbeteren en het verhaal van het project effectief over te brengen aan bewoners, samenwerkingspartners en andere betrokkenen. Ze maakt gebruik van NLP en Deep Democracy om communicatie en besluitvorming op een krachtige manier te bevorderen.

Geef een reactie