Doelen stellen Jacobien Vermande

Op ‘blue monday’ startten Jacobien, ik en een mooie groep deelnemers de online challenge PUNT & weer vooruit.

In 10 werkdagen keken we naar de invloed van creatief denken en visueel werken op onze samenwerkingen. Het doel was, en is, om tijdens het verplichte thuiswerken toch een betrokken samenwerking met onze collega’s te krijgen of houden. Van de deelnemers hoorden wij dat de oefeningen laagdrempelig waren en daardoor aanzette tot onderwachte creativiteit, dat er grote verrassingen tussen zaten en dat deze kleine momentjes voor onszelf zorgde voor de broodnodige reflectie op de dagelijkse gang van zaken.

Big Hairy Audacious Goal

Op dag 4 verbeelden we onze B-Hag. Ons Big Hairy Audacious Goal.

Een heel bekende B-HAG is die van president Kennedy uit 1961: “deze natie zou zich moeten inzetten om het doel te bereiken, voordat dit decennium voorbij is, om een ​​man op de maan te laten landen en hem veilig naar de aarde te brengen. “

Wij hebben ons gericht op doelen voor normale mensen. Voor ons. De oefening op het werkblad zette aan tot groots dromen en anders kijken. Een monsterlijk groot doel, wordt in een aantal stappen knuffelig gezellig en vertrouwd.

Mijn monsterlijk grote doel

Ik hik er al een poosje tegenaan, maar het komt wel steeds terug als een grote droom: de online training Betekenend Projectmanagement ontwikkelen.

Mijn missie is om de menselijkheid terug te brengen in technische projecten. Dat lukt echt niet alleen door te tekenen, want ook dan kan je eindeloos praten en tekenen over boutjes en moeren, maar het helpt wel! Visueel werken slaat een brug tussen mensen die anders langs elkaar heen praten. Als je dat als projectmanager ondersteund met faciliteren, in plaats van managen, haal jij de beste kwaliteiten uit jouw projectteamleden boven. Daar ben ik van overtuigd en ik hoor weleens fluisteren dat het echt werkt.

Betekenend Projectmanagement is de training die ik tot de lockdown ‘in company’ gaf. In 2 dagen nam ik een groep projectmanagers mee in de wondere wereld van visueel werken als projectmanager. Dat is geweldig! En het kriebelde, want in een andere vorm kan het veel meer effect hebben. Duurzamer. Wat ik namelijk ook hoor fluisteren door ouddeelnemers is dat het een werkwijze is. Een levensstijl. Deelnemers die aan de slag gingen met wat ik hen aanraakte, klopten na een poosje weer aan voor inspiratie. Of vervielen in hun oude gewoonten.

In de woorden van businesscoaches: mijn training moet een programma worden.

Ik schreef de inhoud. Herschreef de inhoud. Herschreef nog een keer. Ik bouwde het programma. Herbouwde het programma. Herbouwde nog een keer.

Totdat we samen de oefening deden. Nu ligt mijn gloednieuwe werkkamer vol A3-vellen om vorm en inhoud!

Ik deel de 2 eerste platen die ik maakte, de uitkomst van de opdracht. En ik maakte alvast een landingspagina, voor het geval jij nu al overtuigd bent dat dit is wat jij in 2021 wilt leren!

It’s Big! It’s Hairy! It’s…

Eveline

Eveline Mos is een gepassioneerde professional op het gebied van projectmanagement, visueel faciliteren, NLP en Deep Democracy. Met haar bedrijf, MOS Projectfacilitator, is ze een autoriteit geworden op het gebied van effectief projectmanagement en het creëren van betrokken en inclusieve samenwerkingen. Met haar ruime ervaring in projectmanagement en haar artistieke talent als visueel facilitator, helpt Eveline organisaties om de samenwerking binnen teams te verbeteren en het verhaal van het project effectief over te brengen aan bewoners, samenwerkingspartners en andere betrokkenen. Ze maakt gebruik van NLP en Deep Democracy om communicatie en besluitvorming op een krachtige manier te bevorderen.

Geef een reactie